• Productief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Nijhuis MiTech bestaat 25 jaar

Op 1 maart 1997 werd Nijhuis MiTech door Herman Nijhuis opgericht. Dat betekent dat Nijhuis MiTech dit jaar 25 jaar bestaat! In het begin verzorgde het bedrijf projecten in de milieutechnologie en in de recycling van bouw- en sloopafval. Door de jaren heen heeft het echter een ommezwaai gemaakt naar de handel in onderdelen voor varkensontharing ten behoeve van de slachttechnieken.

Nijhuis MiTech vanuit een kleine hal in 2005

Een goede bestaansreden voor een bedrijf is de beste willen worden in een niche. Daarom wilde Herman zelf de varkensontharing-producten fabriceren. Hij besloot in 2005 om deze onderdelen met een verbeterd ontwerp te maken, gestoeld op de jarenlange Nijhuis slachttechniekkennis. In een klein verzamelgebouw startte hij de productie van deze producten. Dit was een goede keuze, want inmiddels behoren deze tot de beste ter wereld.

Zorg dat je op meer poten kunt staan en spreid zo je risico’s

In 2008 is dochter Carolien naar Winterswijk teruggekomen, om ook met haar vaders missie – het beste rubberen ontharingsblok ter wereld maken – aan de slag te gaan. Door hard en slim te werken, zonder medewerkers in het begin, lukte het om het productiebedrijf vorm te geven.

Na een autonome groei tot en met 2017 en door de bedrijfsovername in 2018 van het metaal- en constructiebedrijf Ter Hart BV was er al een mooi team van 15 vakmensen. Dit team is intussen uitgebouwd tot een professioneel bedrijf van 35 medewerkers en groeit gestaag door. Intussen is de jaarlijkse productiecapaciteit van de rubberen ontharingsborstels met een factor 50 ten opzichte van 2005 opgeschaald.

Succes én afscheid moet je vieren

Successen moet je vieren. Daarom wordt later in het jaar met ons team feestelijk op deze mooie prestatie geproost. Daarnaast wordt dit tevens het moment dat Herman afscheid neemt en van zijn welverdiende pensioen gaat genieten. Dat is hem meer dan gegund. Met de rest van het team gaan wij door: op naar de volgende 25 jaar vol nieuwe avonturen.

Lees ook

Nijhuis Group op de Techniekdag 2024

Nijhuis Group op de Techniekdag 2024 🛠✨ 𝐓𝐞𝐜𝐡-𝐒𝐚𝐯𝐯𝐲 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐬 𝐚𝐟 𝐚𝐚𝐧! ✨🛠 We staan op..
11 april 2024 Lees verder

120 Jaar Innovatie & Familiegeschiedenis

120 Jaar Innovatie & Familiegeschiedenis 𝑽𝒂𝒏𝒅𝒂𝒂𝒈 𝒗𝒊𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒘𝒊𝒋 𝒆𝒆𝒏 𝒃𝒊𝒋𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒑𝒂𝒂𝒍: 120 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔𝒄𝒉𝒂𝒑 𝒎𝒆𝒕 𝒅𝒆..
5 april 2024 Lees verder

Veiligheid staat voorop!

Veiligheid staat voorop! Op 27 maart vierden we de #DagvandeVeiligheid en bij Nijhuis Group maken we er gewoon..
5 april 2024 Lees verder