• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Nijhuis MiTech bestaat 25 jaar

Op 1 maart 1997 werd Nijhuis MiTech door Herman Nijhuis opgericht. Dat betekent dat Nijhuis MiTech dit jaar 25 jaar bestaat! In het begin verzorgde het bedrijf projecten in de milieutechnologie en in de recycling van bouw- en sloopafval. Door de jaren heen heeft het echter een ommezwaai gemaakt naar de handel in onderdelen voor varkensontharing ten behoeve van de slachttechnieken.

Nijhuis MiTech vanuit een kleine hal in 2005

Een goede bestaansreden voor een bedrijf is de beste willen worden in een niche. Daarom wilde Herman zelf de varkensontharing-producten fabriceren. Hij besloot in 2005 om deze onderdelen met een verbeterd ontwerp te maken, gestoeld op de jarenlange Nijhuis slachttechniekkennis. In een klein verzamelgebouw startte hij de productie van deze producten. Dit was een goede keuze, want inmiddels behoren deze tot de beste ter wereld.

Zorg dat je op meer poten kunt staan en spreid zo je risico’s

In 2008 is dochter Carolien naar Winterswijk teruggekomen, om ook met haar vaders missie – het beste rubberen ontharingsblok ter wereld maken – aan de slag te gaan. Door hard en slim te werken, zonder medewerkers in het begin, lukte het om het productiebedrijf vorm te geven.

Nijhuis Group | Nijhuis MiTech anno 2022

Na een autonome groei tot en met 2017 en door de bedrijfsovername in 2018 van het metaal- en constructiebedrijf Ter Hart BV was er al een mooi team van 15 vakmensen. Dit team is intussen uitgebouwd tot een professioneel bedrijf van 35 medewerkers en groeit gestaag door. Intussen is de jaarlijkse productiecapaciteit van de rubberen ontharingsborstels met een factor 50 ten opzichte van 2005 opgeschaald.

Succes én afscheid moet je vieren

Successen moet je vieren. Daarom wordt later in het jaar met ons team feestelijk op deze mooie prestatie geproost. Daarnaast wordt dit tevens het moment dat Herman afscheid neemt en van zijn welverdiende pensioen gaat genieten. Dat is hem meer dan gegund. Met de rest van het team gaan wij door: op naar de volgende 25 jaar vol nieuwe avonturen.

Lees ook

Roeien voor het goede doel

Roeien voor het goede doel 𝐃𝐞𝐥𝐞𝐧 𝐢𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐦𝐞𝐧𝐢𝐠𝐯𝐮𝐥𝐝𝐢𝐠𝐞𝐧: 𝐳𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐧 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭𝐢𝐞𝐠𝐞𝐬𝐜𝐡𝐞𝐧𝐤𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐞𝐞𝐧..
5 december 2023 Lees verder

Jubilarissen in het zonnetje zetten

Jubilarissen in het zonnetje zetten 𝐉𝐮𝐛𝐢𝐥𝐚𝐫𝐢𝐬𝐬𝐞𝐧 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐳𝐨𝐧𝐧𝐞𝐭𝐣𝐞 𝐳𝐞𝐭𝐭𝐞𝐧: 𝐤𝐥𝐞𝐢𝐧𝐞 𝐦𝐨𝐞𝐢𝐭𝐞, 𝐠𝐫𝐨𝐭𝐞 𝐰𝐚𝐚𝐫𝐝𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠! Dat doen..
6 november 2023 Lees verder

Samen eerlijk groeien als samenwerkingsbasis en nieuw leiderschap

𝐒𝐚𝐦𝐞𝐧 𝐞𝐞𝐫𝐥𝐢𝐣𝐤 𝐠𝐫𝐨𝐞𝐢𝐞𝐧 𝐚𝐥𝐬 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐰𝐞𝐫𝐤𝐢𝐧𝐠𝐬𝐛𝐚𝐬𝐢𝐬 𝐞𝐧 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩 𝐖𝐚𝐭 𝐛𝐞𝐭𝐞𝐤𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐢𝐭 𝐞𝐧 𝐡𝐨𝐞 𝐝𝐨𝐞 𝐣𝐞 𝐝𝐚𝐭?..
1 november 2023 Lees verder