• Productief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Historie: de roots van de Nijhuis Group

De Nijhuis Group, met Herman en Carolien Nijhuis als eigenaren en Carolien als Managing Director, wordt door de teams Ter Hart BV en Nijhuis MiTech BV gevormd. De historie van de Nijhuis Group gaat ver terug in de tijd.

Ondernemerschap met de paplepel ingegoten

De roots van Herman en Carolien kennen een rijke historie in ondernemerschap. Zo begon G.J. Nijhuis, de opa van Herman, al in 1904 met Machinefabriek en IJzergieterij G.J. Nijhuis. Uit dit bedrijf zijn de bedrijven Nijhuis Pompen, Nijhuis Water en Nijhuis Slachttechniek ontstaan. Allen kenden een wereldwijde afzet van producten.

Herman is – na eerst werkzaam te zijn geweest binnen het familiebedrijf Nijhuis Pompen – vanaf 1984 zelfstandig ondernemer in de maakindustrie. Meerdere bedrijven in de voedingsmiddelen- en de halffabricatenindustrie zijn de revue gepasseerd. In 1997 werd Nijhuis MiTech opgericht. Door de jaren heen heeft dit bedrijf een ommezwaai gemaakt van de milieutechnologie en recycling naar de handel in onderdelen voor varkensontharing.

Word de beste in een niche voor bestaansreden

Een goede bestaansreden voor een bedrijf is de beste willen worden in een niche. Daarom wilde Herman zelf de varkensontharingsproducten fabriceren. Hij besloot deze onderdelen met een verbeterd ontwerp te maken, gestoeld op de jarenlange Nijhuis slachttechniekkennis. Dit was een goede keuze, want inmiddels behoren deze producten tot de beste ter wereld. In 2008 is Carolien naar Winterswijk teruggekomen, om tevens met haar vaders missie – het beste krabblok ter wereld maken – aan de slag te gaan.

Nijhuis MiTech en Ter Hart blijken een vruchtbare match

Door de groei van Nijhuis MiTech werd in 2017 naar een grotere locatie gezocht. Per januari 2018 is daartoe Ter Hart BV, dat een werkoppervlakte van ruim 2.000 m2 heeft, overgenomen. De historie van de Nijhuis Group wordt hiermee verrijkt.

Wat kunnen wij voor uw bedrijf betekeken?
Per 1 januari 2018 samen op de Snelliusstraat 9 te Winterswijk

Ter Hart heeft tevens een zeer rijke historie die teruggaat tot de smederij van 1845. Dit betekent dat wij in 2020 het 175 jarig bestaan vierden! Het samenwerkings-DNA blijkt niet alleen in het heden goed te matchen. Ook in het verleden hebben de voorouders van de familie Meerdink, de oud eigenaar van Ter Hart, met die van Nijhuis samengewerkt. Samen zorgden zij voor de wederopbouw van treinen na de tweede wereldoorlog. Ook heeft Ter Hart bijgedragen aan de sterke groei van Nijhuis Slachttechniek in de jaren ’70 en ‘80. Ter Hart produceerde in die jaren bijna alle RVS-onderdelen voor de slachtlijnen.

Het samenwerkings-DNA blijkt niet alleen in het heden goed te matchen. Ook in het verleden hebben de voorouders van de familie Meerdink, de oud eigenaar van Ter Hart, met die van Nijhuis samengewerkt. Samen zorgden zij voor de wederopbouw van treinen na de tweede wereldoorlog. Ook heeft Ter Hart bijgedragen aan de sterke groei van Nijhuis Slachttechniek in de jaren ’70 en ‘80. Ter Hart produceerde in die jaren bijna alle RVS-onderdelen voor de slachtlijnen.

Kwaliteitsproducten en -relaties creëren duurzame bedrijven

De jarenlange ervaring in metaalbewerking heeft ons vooral geleerd dat alles uiteindelijk draait om het leveren van kwaliteit en het hebben van uitstekende relaties met leveranciers, klanten, collega’s en andere belanghebbenden. Dat betekent ook elke dag weer je stinkende best doen om goed werk te leveren samen met je team. There’s no shortcut.

Het leuke is, dat wij tegenwoordig nog steeds samenwerken met ‘onze familiebedrijven’, die nu onder de vlaggen Nijhuis Pompen Pentair, Nijhuis Industries en Marel opereren. Dát is pas een mooi voorbeeld van duurzame werkrelaties!

In 2022 namen wij afscheid van Herman Nijhuis

Successen en afscheid moet je vieren. Daarom hebben wij in 2022 samen met het hele team feestelijk op de mooie ondernemersprestatie geproost. Herman gaat van zijn welverdiende pensioen genieten. Dat is hem meer dan gegund. Met de rest van het team gaan wij door: op naar de volgende 25 jaar vol nieuwe avonturen.