• Productief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Nijhuis Group maakt oude machines SMART

Nijhuis Group maakt oude machines SMART. Dat is dé automatiserings- en digitaliseringsweg voor het MKB! Binnen Nijhuis Group werken wij hier continu aan met een jong R&D team.

Zo heeft Fabian van Kempen Sekèt (20) recent stage bij ons gelopen en wij delen graag zijn ervaring. Fabian: super bedankt!

De ervaringen van onze stagiair Fabian

Ik ben Fabian en zit in het laatste jaar van de opleiding smart-industrie op het Graafschap College. Mijn praktijkexamen heb ik bij de Nijhuis Group afgerond. Ik had het stokje van het bedrijfsproject – dat ik met twee andere collega-studenten had gedaan – overgenomen.

Doel van het stageonderzoek

Vanuit het bedrijf kreeg ik de vraag of ik één van hun oude machine met smart-technieken uit kon breiden. Het achterliggende doel is het bewaken en signaleren van het proces. Hiervoor heb ik een testopstelling gemaakt, die gegevens zoals temperatuur, druk en procesgegevens kan uitlezen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_4508-768x1024.jpg

De resultaten en ervaringen

Mijn stagetijd is zeer leerzaam geweest en ik heb mijzelf kunnen ontwikkelen. Het project heb ik als zeer prettig ervaren, omdat er tijdens de aanvang goed erover is afgestemd. Zo zijn wij met een duidelijk projectbriefing gestart en ben ik continu begeleid.

De ondersteuning kreeg ik niet alleen van een collega op de werkvloer, die ook een smart industry achtergrond heeft. Ook vanuit het management en de directie werd het belang van mijn stage onderkend. Ik kon het project zelfstandig met het team op de werkvloer vormen. Dit gaf mij een vertrouwd gevoel dat ik ook echt bij het team hoorde. De inhoud van het project sloot goed aan op mijn kennis en kunde en op mijn eisen en wensen. Daarnaast heb ik mij kunnen uitdagen op vakgebieden zoals mechatronisch en werktuigbouw.

Kortom, deze stage was heel top en gaf een goede motivatie-boost om te doen wat ik leuk vind!

Alle collega’s van Nijhuis Group bedankt voor deze fijne tijd!

#management#team#industrie#stage#project#motivatie#innovatie#kennisdelen#dejeugdheeftdetoekomst#smartindustry#continuverbeteren#arbeidsmarktcommunicatie#stageplaatsSmartHub AchterhoekJens BeekmanCIVONKoninklijke MetaalunieVNO-NCW MiddenVrouwen in de techniekNVR TRA (Technische Rubber Artikelen)

Lees ook

Nijhuis Group op de Techniekdag 2024

Nijhuis Group op de Techniekdag 2024 🛠✨ 𝐓𝐞𝐜𝐡-𝐒𝐚𝐯𝐯𝐲 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐬 𝐚𝐟 𝐚𝐚𝐧! ✨🛠 We staan op..
11 april 2024 Lees verder

120 Jaar Innovatie & Familiegeschiedenis

120 Jaar Innovatie & Familiegeschiedenis 𝑽𝒂𝒏𝒅𝒂𝒂𝒈 𝒗𝒊𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒘𝒊𝒋 𝒆𝒆𝒏 𝒃𝒊𝒋𝒛𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒎𝒊𝒋𝒍𝒑𝒂𝒂𝒍: 120 𝒋𝒂𝒂𝒓 𝒐𝒏𝒅𝒆𝒓𝒏𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔𝒄𝒉𝒂𝒑 𝒎𝒆𝒕 𝒅𝒆..
5 april 2024 Lees verder

Veiligheid staat voorop!

Veiligheid staat voorop! Op 27 maart vierden we de #DagvandeVeiligheid en bij Nijhuis Group maken we er gewoon..
5 april 2024 Lees verder