• Productive
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Explosiebescherming voor Lithium-ion batterijen

Verduurzamen. De knop moet om. Makkelijk gezegd. De uitvoering ervan is niet zo eenvoudig. Het NL-stroomnet zit immers al aardig vol en je kunt de overtollig opgewekte stroom niet altijd (kosteloos) terug leveren aan het net.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kumpan-electric-30D7430ywf4-unsplash-1024x683.jpg

Slim stroom opslaan

Met een slimme batterij kun je stroom opslaan voor later gebruik, zodat je maximaal resultaat uit je panelen haalt. Echter, veel locaties zijn ongeschikt om zo’n batterij veilig te plaatsen. En als het dan misgaat, dan gaat het ook goed mis.

Met een slimme batterij kun je stroom opslaan voor later gebruik, zodat je maximaal resultaat uit je panelen haalt. Echter, veel locaties zijn ongeschikt om zo’n batterij veilig te plaatsen. En als het dan misgaat, dan gaat het ook goed mis.

Zo plaatste Nu.nl recent het onderstaande artikel dat thuisaccu’s kunnen helpen tegen vol stroomnet, maar niet zonder risico’s.
https://www.nu.nl/tech/6283649/thuisaccus-kunnen-helpen-tegen-vol-stroomnet-maar-niet-zonder-risicos.html

Electrische apparaten kunnen ontploffen:

Hotel-fletcher-ontruimd-vanwege-brandende-fietsaccus

Elektrische step ontploft en zet Londense woning in brand cdn.jwplayer.com

Dompelen in water is mogelijk nog gevaarlijker

Vanuit brandpreventie wordt het advies koelen of onderdompelen in water gegeven. De batterij wordt daarmee onvoorspelbaar. Daarnaast blijf je met vervuild water achter dat je niet zomaar kunt lozen. Aanpalende schoonmaakkosten zijn hoog.

Omkastingen met een beschermende explosiedeken

Gelukkig krijgen slimme Achterhoekse innovators energie van dit soort vraagstukken. Wij ontwikkelen op maat gemaakte omkastingen gevoerd met een speciaal beschermende gepatenteerde explosiedeken voor Lithium-ion batterijen. Deze beschermen de omgeving tegen explosie- en brandgevaar tijdens transport en opslag. Dit doen wij in samenwerking met onze partner PPE Factory.

Zo wordt elke omgeving tegen explosie- en brandgevaar tijdens transport en opslag beschermd!

Meer weten? Neem contact met ons op voor een maatwerkadvies.

Lees ook

Nijhuis Group op de Techniekdag 2024

Nijhuis Group op de Techniekdag 2024 πŸ› βœ¨ π“πžπœπ‘-π’πšπ―π―π² 𝐯𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐬 𝐚𝐟 𝐚𝐚𝐧! βœ¨πŸ›  We staan op..
11 april 2024 Lees verder

120 Jaar Innovatie & Familiegeschiedenis

120 Jaar Innovatie & Familiegeschiedenis π‘½π’‚π’π’…π’‚π’‚π’ˆ π’—π’Šπ’†π’“π’†π’ π’˜π’Šπ’‹ 𝒆𝒆𝒏 π’ƒπ’Šπ’‹π’›π’π’π’…π’†π’“π’† π’Žπ’Šπ’‹π’π’‘π’‚π’‚π’: 120 𝒋𝒂𝒂𝒓 π’π’π’…π’†π’“π’π’†π’Žπ’†π’“π’”π’„π’‰π’‚π’‘ π’Žπ’†π’• 𝒅𝒆..
5 april 2024 Lees verder

Veiligheid staat voorop!

Veiligheid staat voorop! Op 27 maart vierden we de #DagvandeVeiligheid en bij Nijhuis Group maken we er gewoon..
5 april 2024 Lees verder