• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Veiligheid als succesfactor

Veiligheid is één van onze basisbehoeftes. Hoe voldoe je als bedrijf aan de plicht om voor een veilige werkomgeving te zorgen? Bedrijven kunnen pas optimaal presteren als haar medewerkers vanuit een veilige werkomgeving werken.

Fysieke en mentale veiligheid zijn hierin dus onlosmakelijk verbonden. Wij maken samen met de klant van een nood een deugd door veiligheid als succesfactor voor bedrijfsoptimalisatie te maken.

Safety first voor bedrijfsoptimalisatie

Hoe zorg je ten eerste voor een veilig ingerichte productieomgeving? En als je het dan veilig hebt ingericht, hoe zorg je er vervolgens voor dat alle medewerkers zich aan de veiligheidsregels houden? De grootste onveilige factor zit immers in het menselijk gedrag.

En hoe bouw je dus constructief aan een sociaal emotioneel veilige werkplek? Bedrijven waar het onderlinge vertrouwen en het gevoel van veiligheid groot is presteren immers substantieel beter. Het goed regelen van veiligheid binnen de organisatie is een kans om betere resultaten te behalen.

Realisatie veiligheid: van plan tot uitvoering

Wij maken maakbedrijven veiliger. Allereerst maken wij op de locatie van de klant een maatwerk plan van aanpak. Dit doen wij indien nodig samen met een veiligheidsdeskundige. De professionele aanpak levert een bedrijfsbrede analyse van de huidige veiligheidssituatie op.

Vervolgens wordt de prioritering in de aanpak van de issues samen met het projectteam bekeken. Soms kunnen met een aantal eenvoudige aanpassingen al vele knelpunten worden opgelost. Wat voor een issue dan ook: wij betrekken de juiste disciplines in de projecten. Zo kennen wij een nauwe samenwerking tussen een bouwbedrijf en een installatiebureau. Elk issue wordt zo onder één dak opgelost.

Na de analyse en planningsfase worden de aanpassingen op maat uitgevoerd. Denk hierbij aan de engineering en maken van veiligheidshekwerken, stofcabines en bordessen op maat. Wij monteren die producten op locatie.

Veiligheidsmindset door coaching

Het fysiek veiliger maken van de werkvloer is één. Tevens is het mogelijk om het team op locatie van uitleg en coaching te voorzien. Zo wordt de veiligheidsmindset ingebed in de organisatie. Veiligheid gaat hierdoor echt leven. Ook is een MT-coaching mogelijk. Die ontwikkelt de juiste handvatten om structureel te werken aan een (sociaal) veilige werkomgeving.

Wilt u ook veiligheid als succesfactor voor uw bedrijfsoptimalisatie inzetten? Bel ons of lees hoe wij bij Sibelco Europe veiligheidshekwerken op maat hebben gemaakt of een compleet veiligheidstraject bij Wienerberger!

S. (Sander) Steenhuizen

Sander Steenhuizen, Manager Operations. Mijn missie: veilige en efficiënte werkprocessen neerzetten!
Vraag S. (Sander) Steenhuizen

Gerelateerde cases

Wienerberger B.V. locatie de Vlijt

Wienerberger B.V. locatie de Vlijt Wienerberger B.V. produceert duurzame bouw- en bestratingsmaterialen van keramiek. De locatie..
Bekijk case

Leak Stop Gun

Leak Stop Gun GmbH De Leak Stop Gun is een uniek hulpmiddel ten behoeve van de..
Bekijk case

RTS Bouwassist

Samenwerken met RTS Bouwassist Samenwerken met RTS Bouwassist kenmerkt zich als een verlengstuk van onze organisatie...
Bekijk case

Sibelco Europe

Sibelco Europe Sibelco Europe is een internationaal actief bedrijf op het gebied van materiaaloplossingen. Zij gebruiken..
Bekijk case