• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Procesoptimalisatie door groei mindset

Hoe geef je als maakbedrijf invulling aan je toekomstige levensvatbaarheid? Het succes van procesoptimalisatie ligt in de mate waarin betrokken medewerkers binnen een organisatie leren. Of anders gezegd: procesoptimalisatie realiseer je door het hebben van betrokken medewerkers met een groei mindset. Hiervoor zijn allerlei ingewikkelde managementtermen te bedenken. Wij houden niet van ingewikkeld dus wij noemen het ‘dran!’.

Groei mindset in alle bedrijfslagen

Continu verbeteren. Dat betekent vallen, opstaan, leren en weer door. Het lijkt zo eenvoudig. Binnen maakbedrijven is dit een enorme uitdaging. Hoe zorg je voor het juist matchen van technieken, mensen en overige middelen zodat (proces)innovatie ontstaat? En hoe zorg je er vervolgens voor dat een lerende organisatie met betrokken medewerkers ontstaat? Wij spelen het spel van het combineren van deze hard and soft skills dagelijks. Deze hebben wij zelfs in onze kernwaarden geformuleerd.

Wij zijn zelf een maakbedrijf met verschillende teams en lopen dus tegen dezelfde herkenbare issues aan als onze klanten. Onze ervaring kunnen wij dus vertalen naar klant specifieke situaties. Elk bedrijf is immers anders en het blijft mensenwerk. En juist in het menselijke aspect ligt de kern om als organisatie succesvol in te spelen op de snel veranderende omgeving. En zodra de mindset goed is, kun je veranderen en nieuwe procesaanpassingen bedenken, maken en doorvoeren.

Een werkbaar systeem voor procesoptimalisatie

Wij begeleiden bedrijven in hoe zij continu hun processen kunnen verbeteren. Het kan gaan om een strategische vraag vanuit de directie. Of een tactische vraag vanuit de managers en werkvoorbereiders. Of een operationele vraag vanuit de werkvloer: wij bieden procesondersteuning daar waar nodig, zodat elk bedrijf het maximaal haalbare eruit haalt.

Procesoptimalisatie door maatwerk transportbokken

Een goed voorbeeld van een product dat is ontstaan door een proces-issue zijn onze transportbokken. Wij ondervonden hinder van niet goed aangeleverde grondstoffen. De rollen rubber waren daardoor niet goed door ons te verwerken. Tevens bleven wij met veel wegwerppallets zitten.

Door onze rubberen rollen op onze speciale bokken te vervoeren was het probleem opgelost. Tevens biedt dit een duurzame oplossing, want de kosten van wegwerppallets worden voorkomen. Deze bokken worden nu zelfs verkocht aan onze rubberleveranciers, die ze bij andere klanten inzetten!

Een ander voorbeeld zijn de rollenkarren, gemaakt voor Gaudium. Ook hier geldt dat een kar een duurzame procesoplossing is, die op maat gemaakt zijn geld makkelijk terugverdiend.

Procesoptimalisatie door innovatie

Nijhuis Group heeft meegedaan aan de Cobotpool. In samenwerking met RCT Achterhoek is onderzoek gedaan naar de inzetbaarheid van een Cobot in het productieproces van de Nijhuis Group. Wij hebben nu een duidelijk beeld hoe een Cobot ons in de toekomst kan ondersteunen in ons proces.

Cobot

M. (Maikel) Gruwel

Maikel Gruwel, medewerker R&D en TD, specialisme mechatronica. Mijn missie: automatiseringsoplossingen voor klanten bedenken!
Vraag M. (Maikel) Gruwel

Gerelateerde cases

Gaudium

Gaudium Gaudium is een Nederlandse onderneming gevestigd in Winterswijk. Zij is producent van hoogwaardige gordijnen en..
Bekijk case

Kingspan Insulation Nederland

Kingspan Insulation Nederland Kingspan Insulation Nederland is een wereldleider op het gebied van isolatie- en bouwschiloplossingen..
Bekijk case

De Tönnies Gruppe

De Tönnies Gruppe De Nijhuis Group werkt al heel lang samen met de Tönnies Gruppe. Al..
Bekijk case

RTS Bouwassist

Samenwerken met RTS Bouwassist Samenwerken met RTS Bouwassist kenmerkt zich als een verlengstuk van onze organisatie...
Bekijk case

Sibelco Europe

Sibelco Europe Sibelco Europe is een internationaal actief bedrijf op het gebied van materiaaloplossingen. Zij gebruiken..
Bekijk case