• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Kingspan Insulation Nederland

Kingspan Insulation Nederland is een wereldleider op het gebied van isolatie- en bouwschiloplossingen voor hoogwaardige, duurzame gebouwen. Zij mikken op een toekomst zonder schadelijke uitstoot waarin het welzijn van de mens en onze planeet centraal staat.

De divisie Kingspan Insulation Nederland produceert innovatieve, hoogwaardige producten voor de woning- en utiliteitsbouw. Deze vezelvrije isolatiematerialen worden toegepast in onder andere vloeren, gevels en daken.

Kingspan

Ondersteuning technische dienst

Vanuit de technische dienst komen allerlei vraagstukken op ons af die zeer uiteenlopend zijn. Ten eerste gaat het om ad hoc issues die direct opgelost moeten worden. Vervolgens gaat het om aanpassingen en reparaties van machines. Ten derde gaat het om nieuw te ontwikkelen machine- en procesoplossingen. In ieder geval gaat het altijd om maatwerk.

Wij hebben alle soorten machinebewerkingen en een voorraad materialen in huis. Het is dus mogelijk om heel snel te schakelen als er problemen in het productieproces ontstaan. Daarnaast maken wij ook reservedelen voor een tijdige machineonderhoud. Dit voorkomt stagnatie.

Maatwerk aanpassingen in het productieproces

Naast het ondersteunen van de technische dienst mogen wij ook meedenken in procesverbeteringen. Zo hebben wij recent een uitdagende opdracht mogen uitvoeren. Wij mochten een systeemaanpassing bedenken, passend in het productieproces, om gaatjes te maken in de buitenkant van het folie van de isolatieplaten. De moeilijkheid binnen dit project is het goed regelen van de perforatie van de gaatjes van buiten naar binnen. Het perforeren mag het schuim van de platen niet beschadigen.

Daartoe is een prikrol bedacht en ontwikkeld. Eerst is een design van het idee gemaakt. Na goedkeuring is deze gemaakt.

Ook benieuwd hoe wij uw technische dienst kunnen ondersteunen? Of wilt u ook slimme werkbare constructieaanpassingen uitgedacht hebben voor uw productieproces? Bel ons!

Medewerker R&D en TD, specialisme mechatronica

Maikel Gruwel

Er is niets mooiers dan samen met de klant van een idee tot een oplossing komen om een proces te verbeteren, te optimaliseren of te automatiseren. De investering die wordt gedaan verdiend zichzelf immers terug. Echt een win-win-situatie!

Assistent hoofd technische dienst

Wilfred Leemkuil

Het is mooi dat het mogelijk is om naar binnen te kunnen lopen als je materialen of snel een aanpassing nodig hebt. Daarnaast is het een professioneel team, dat volledig nieuwe machineaanpassingen kan bedenken en maken. Echt een one-stop-shop die de taal van maakbedrijven spreekt!

M. (Maikel) Gruwel

Maikel Gruwel, medewerker R&D en TD, specialisme mechatronica. Mijn missie: automatiseringsoplossingen voor klanten bedenken!
Vraag M. (Maikel) Gruwel

Gerelateerde cases