• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Gezondheid door beweging als basis voor bedrijfssucces

Gezondheid is de basis voor een kwalitatief goed leven. Met een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid functioneer je immers beter. De gezondheid van medewerkers draagt derhalve direct bij aan productiviteit en dus aan bedrijfssucces.

Iedereen een gezond en actief leven

Uit vele onderzoeken blijkt dat voldoende beweging direct een grote positieve bijdrage levert aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je voorkomt welvaartsziekten en je bouwt weerstand op.

Vele mensen werken ondertussen door Corona vanuit huis en krijgen minder beweging. De jeugd speelt steeds minder buiten. Zwaar lichamelijk werk verdwijnt. Ondanks de noodzaak tot bewegen wordt het een steeds grotere uitdaging om hieraan te voldoen.

Wij gunnen iedereen een actief gezond leven gemaximeerd naar eigen kunnen. Wij willen daarom een bijdrage leveren aan een wereld met een volledige integratie van beweging in onze maatschappij. Dit omvat veel meer dan alleen sporten. Denk aan:

  • scholen met beweegplannen die lessen binnen en buiten geven;
  • sneller de fiets gebruiken in plaats van de auto;
  • een teamoverleg in combinatie met een activiteit;
  • pauzes die actief worden door te wandelen;
  • sporten voor, tijdens of na het werk door het bieden van flexibele werktijden.

Wij werken aan een gezonde werkomgeving en stimuleren onze collega’s om een gezonde levensstijl na te streven.

Producten maken ten behoeve van beweging

Vanuit onze liefde voor en de verbroedering door sport en de passie om samen innovatieve productieve oplossingen te bedenken willen wij meer beweging stimuleren door het maken van strongman en fitnessartikelen. Het is nou eenmaal supervet om iets te ontwikkelen wat wordt gebruikt voor iets noodzakelijks, namelijk je gezondheid. Het positieve neveneffect hiervan is dat onze producten direct bijdragen aan productiviteit en dus aan bedrijfssucces. En dat past weer mooi bij onze bedrijfsmissie!

Fitnessartikelen van de Nijhuis Group

Nijhuis Group ontwikkelt en maakt allerlei (maatwerk) strongman en fitnessartikelen voor binnen en buiten. Wij bieden bijvoorbeeld squatrekken, yokes, rigs, optrekstangen en halters in elke gewenst kleur. Met name voor maatwerkaanpassingen bent u bij ons aan het juiste adres. Zo kunnen wij een volledige inrichting van een sportschool verzorgen of een squatrek maken in een afwijkende kleur en maat.

Doordat wij met voedings- en bewegingsdeskundigen werken hebt u direct een juist advies. Wij leveren ook niet alleen aan sportscholen. Bedrijven die op een laagdrempelige manier in aanraking willen komen met meer beweging op de werkvloer kunnen ook bij ons voor beweegprogramma met bijbehorende producten terecht.

Onze dienstverlening is gericht op gemak, bereikbaarheid en laagdrempeligheid. Wij kunnen van een idee een tekening maken, dit idee produceren en plaatsen. Zelfs voor maatwerk kennen wij korte levertijden. Zo kunt u op een eenvoudige wijze uw sportschool binnen en buiten optimaal inrichten of uw bedrijf voorzien van een beweegruimte.

Hoe wordt binnen Nijhuis Group beweging en gezondheid gestimuleerd?

Medewerkers, die veel zittend werk doen, stimuleren wij bijvoorbeeld om in de pauzes te wandelen. Ook is er een buitenruimte die de mogelijkheid van sport en spel biedt. Ook bieden wij onze medewerkers een Periodiek Medisch Onderzoek aan, waardoor een bewustwording rondom het belang van gezond werken, bewegen en leven ontstaat.

Na de recente COVID-19 uitbraak bewaken wij de gezondheid van onze medewerkers extra door het aanscherpen van onze hygiënevoorschriften.

Ten eerste is recent onze kantine en bedrijfsburo vergroot. Zo zorgen wij voor voldoende ruimte tussen alle collega’s om veilig te kunnen werken. Daarnaast hebben wij een aantal producten ontwikkeld die helpen om deze regels eenvoudig na te leven. Denk hierbij aan brede plantenbakken, dispensers en balie- en bureau kuchschermen. Zo dragen wij bij aan de gezondheid van onze collega’s.

Direct kopen bij de producent: loyaal en duurzaam

Het wordt het steeds belangrijker om lokaal te produceren en te kopen. Je wilt immers weten of de producten onder omstandigheden die veilig, duurzaam, volgens de regels, minimaal milieubelastend en eerlijk in de keten zijn gemaakt.

Je wilt echter ook niet onnodig teveel betalen. Bij ons koop je direct bij de producent. De samenwerking is persoonlijk, want je weet wie het maakt. De verdiensten vloeien weer terug naar het bedrijf om verder te investeren in de medewerkers en in het bedrijf om nog duurzamer en innovatiever te produceren. Hierdoor ontstaat een positieve ontwikkelspiraal. Samen sterk.

D. (Dogal) Sen

Dogal Sen, Manager Health. Mijn missie: medewerkers structureel aan gezondheid laten werken!
Vraag D. (Dogal) Sen

Gerelateerde cases

Maas en Waal Fit

Maas en Waal Fit Maas en Waal Fit (voorheen Clever-Fit) startte in januari 2011 en is..
Bekijk case

Crossfit Go Personal

Crossfit Go Personal Crossfit Go Personal is een met zorg ingerichte gym. Deze is van alle..
Bekijk case

Bed & Breakfast Coopz

Bed & Breakfast Coopz Bed & Breakfast Coopz is gelegen op een historische locatie in het..
Bekijk case

Health & Performance Gelderland

Health & Performance Gelderland Health & Performance Gelderland verzorgt een uitdagende en zeer effectieve trainingsvorm die..
Bekijk case