• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

(On)opvallend: Nijhuis Group wil de beste zijn

Nijhuis Group wil (on)opvallend de beste zijn. „Wij maken de beste ontharingskrabbers voor varkens van de wereld”, zegt Carolien Nijhuis stellig. Zij is samen met haar vader eigenaar van het bedrijf. De producten worden wereldwijd geleverd.

Ontharingsproducten voor varkens

Nijhuis Group wil de beste zijn

„Als je in deze branche voet aan de grond wil krijgen en houden, dan móet je de beste willen zijn”, meent Nijhuis. In 2000 begon het bedrijf met de handel in ontharingsproducten van varkens, maar de kwaliteit van die producten bleek onvoldoende. In 2005 besloot vader Nijhuis ze daarom zelf te gaan maken. „We willen rustig meer marktaandeel verwerven door iets goed te doen”, aldus Nijhuis. Is een varken niet goed ‘gepoetst’ dan legt dat de hele slachtlijn stil. Dit kost de slachthuizen veel geld. Daarom is een betrouwbaar en slijtvast product essentieel. Nijhuis Mitech begrijpt dit. Gezocht werd naar een veerkrachtige grondstof.

Groeien in crisistijd

De combinatie van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, de mogelijkheid om maatwerk te leveren en een efficiënte productie (lean) zorgden ervoor dat het bedrijf ook in crisistijd groeide. Carolien, toen nog marketingmanager in het westen van het land, raakte enthousiast en zegde haar baan op om haar vader in het bedrijf te helpen. Sinds een jaar is ze zelf uit de productie gestapt om zich meer op de organisatie en acquisitie te focussen. Ze heeft Manager Operations Sander Steenhuizen die rol volledig van haar overgenomen. Er werken nu elf mensen inclusief een flexibele schil van uitzendkrachten en afgelopen jaar groeide de productie met 25 procent. De wens is om over vijf jaar nog eens verdubbeld te zijn. Het machinepark wordt hier al op voorbereid.

Hergebruik afval

Ondertussen kijkt Nijhuis naar mogelijkheden om meer te doen. Niet alleen in de vorm van uitbreiding met andere rubberen producten. Ook verbeteringen in het productieproces en de reductie van afvalstromen. RCT-makelaar Harold Vulink bracht hen hiervoor in contact met andere partijen. De eerste proef is zojuist gedaan om afval te shredderen voor hergebruik. De blokjes die daaruit ontstaan kunnen worden hergebruikt in bijvoorbeeld paaltjes. Nijhuis ziet ook al andere mogelijkheden voor het afval.

Lees ook

De Achterhoekse Techniek Tent op de Zwarte Cross

De Achterhoekse Techniek Tent op de Zwarte Cross Primeur! Voor het eerst is er een Achterhoekse..
12 juli 2022 Lees verder

Nijhuis Group jubilarissen

Nijhuis Group jubilarissen Vandaag hebben wij onze Nijhuis Group jubilarissen in het zonnetje gezet. Al 5..
7 juli 2022 Lees verder

Nijhuis Group maakt oude machines SMART

Nijhuis Group maakt oude machines SMART Nijhuis Group maakt oude machines SMART. Dat is dé automatiserings-..
14 juni 2022 Lees verder