• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Nijhuis Group doet mee aan de Cobotpool

Nijhuis Group heeft meegedaan aan de Cobotpool. In samenwerking met RCT Achterhoek is onderzoek gedaan naar de inzetbaarheid van een Cobot in het productieproces van de Nijhuis Group.

De bijeenkomst vond bij Van Raam plaats. De ervaringen van de verschillende deelnemende bedrijven werden allereerst gedeeld. Daarna volgende een rondleiding door de fabriek van Van Raam.

Wat is een Cobot?

Een cobot (van collaborative robot, meewerkende robot) is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots. Die zijn ontworpen om zelfstandig of met beperkte begeleiding te opereren, zoals de meeste industriële robots tot 2010. Verder zijn cobots lichter, makkelijker verplaatsbaar en vaak goedkoper dan een grotere standaard industriële robot.

Cobots kunnen vele rollen spelen. Van zelfstandige robots die kunnen samenwerken met mensen in een kantooromgeving en u om hulp kunnen vragen, tot industriële robots waarvan de afscherming is verwijderd. Meewerkende industriële robots zijn zeer complexe machines die in staat zijn om hand in hand te werken met mensen. De robots ondersteunen en ontlasten de menselijke operator in een gezamenlijk werkproces.

Lees ook

Nijhuis Group haalt ISO Welding Certificates

Nijhuis Group haalt ISO Welding Certificates Welding Procedure Qualification Certificates zijn er om te werken aan..
21 april 2022 Lees verder

Nijhuis MiTech bestaat 25 jaar

Nijhuis MiTech bestaat 25 jaar Op 1 maart 1997 werd Nijhuis MiTech door Herman Nijhuis opgericht. Dat betekent..
28 maart 2022 Lees verder

Erkenning Toffe Peer 2021

Erkenning Toffe Peer 2021 Hoe leuk! Te horen krijgen dat je een Erkenning Toffe Peer 2021..
22 februari 2022 Lees verder