• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Nijhuis Group doet mee aan de Cobotpool

Nijhuis Group heeft meegedaan aan de Cobotpool. In samenwerking met RCT Achterhoek is onderzoek gedaan naar de inzetbaarheid van een Cobot in het productieproces van de Nijhuis Group.

De bijeenkomst vond bij Van Raam plaats. De ervaringen van de verschillende deelnemende bedrijven werden allereerst gedeeld. Daarna volgende een rondleiding door de fabriek van Van Raam.

Wat is een Cobot?

Een cobot (van collaborative robot, meewerkende robot) is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots. Die zijn ontworpen om zelfstandig of met beperkte begeleiding te opereren, zoals de meeste industriële robots tot 2010. Verder zijn cobots lichter, makkelijker verplaatsbaar en vaak goedkoper dan een grotere standaard industriële robot.

Cobots kunnen vele rollen spelen. Van zelfstandige robots die kunnen samenwerken met mensen in een kantooromgeving en u om hulp kunnen vragen, tot industriële robots waarvan de afscherming is verwijderd. Meewerkende industriële robots zijn zeer complexe machines die in staat zijn om hand in hand te werken met mensen. De robots ondersteunen en ontlasten de menselijke operator in een gezamenlijk werkproces.

Lees ook

De Achterhoekse Techniek Tent op de Zwarte Cross

De Achterhoekse Techniek Tent op de Zwarte Cross Primeur! Voor het eerst is er een Achterhoekse..
12 juli 2022 Lees verder

Nijhuis Group jubilarissen

Nijhuis Group jubilarissen Vandaag hebben wij onze Nijhuis Group jubilarissen in het zonnetje gezet. Al 5..
7 juli 2022 Lees verder

Nijhuis Group maakt oude machines SMART

Nijhuis Group maakt oude machines SMART Nijhuis Group maakt oude machines SMART. Dat is dé automatiserings-..
14 juni 2022 Lees verder