• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Nijhuis Group doet mee aan de Cobotpool

Nijhuis Group heeft meegedaan aan de Cobotpool. In samenwerking met RCT Achterhoek is onderzoek gedaan naar de inzetbaarheid van een Cobot in het productieproces van de Nijhuis Group.

De bijeenkomst vond bij Van Raam plaats. De ervaringen van de verschillende deelnemende bedrijven werden allereerst gedeeld. Daarna volgende een rondleiding door de fabriek van Van Raam.

Wat is een Cobot?

Een cobot (van collaborative robot, meewerkende robot) is een robot die bedoeld is om samen te werken met mensen in een gemeenschappelijke werkomgeving. Een cobot verschilt daarmee van andere robots. Die zijn ontworpen om zelfstandig of met beperkte begeleiding te opereren, zoals de meeste industriële robots tot 2010. Verder zijn cobots lichter, makkelijker verplaatsbaar en vaak goedkoper dan een grotere standaard industriële robot.

Cobots kunnen vele rollen spelen. Van zelfstandige robots die kunnen samenwerken met mensen in een kantooromgeving en u om hulp kunnen vragen, tot industriële robots waarvan de afscherming is verwijderd. Meewerkende industriële robots zijn zeer complexe machines die in staat zijn om hand in hand te werken met mensen. De robots ondersteunen en ontlasten de menselijke operator in een gezamenlijk werkproces.

Lees ook

8RHK Magazine: MKB-Deal moet Achterhoeks bedrijf nét wat slimmer maken

8RHK Magazine: MKB-Deal moet Achterhoeks bedrijf nét wat slimmer maken Deze week is huis-aan-huis het 8RHK..
5 november 2020 Lees verder

Nijhuis MiTech BV is FD Gazelle 2020

Nijhuis MiTech BV is FD Gazelle 2020 Wij zijn trots! Ook dit jaar behoort ons bedrijf..
28 oktober 2020 Lees verder

Nijhuis Group deed een Duurzaam Ondernemen en Energiescan

Nijhuis Group deed een Duurzaam Ondernemen en Energiescan “Wij hebben immers gezamenlijk een verplichting naar de..
26 oktober 2020 Lees verder