• Innovatief
  • Kwaliteit
  • Duurzaam
  • Samenwerken

Wienerberger B.V. locatie de Vlijt

Wienerberger B.V. produceert duurzame bouw- en bestratingsmaterialen van keramiek. De locatie in Winterswijk, waar de handvorm gevelstenen worden geproduceerd, is al sinds tientallen jaren een vaste klant van de Nijhuis Group. Een maakbedrijf heeft immers altijd onderhoud nodig. Ook aanpassingen in het productieproces komen geregeld voor. Wij zijn dus een verlengstuk van de technische dienst en wij ondersteunen die daar waar mogelijk.

Project Veiligheid

Sinds de recente overname van Steenfabriek De Vlijt door Wienerberger wordt ook flink gas gegeven op veilig werken. Wij hebben samen met de productieleiding, een externe veiligheidsdeskundige en de collega’s op de werkvloer de nodige aanpassingen in het productieproces verzorgd. Van plan tot realisatie. De veiligheidsdeskundige van VTA Nederland BV heeft een bedrijfsbrede analyse (RI&E) van de huidige situatie gemaakt. Daaruit kwamen de verschillende actiepunten. Deze zijn gecategoriseerd. Samen met de productieleiding werd de prioritering van de actiepunten gemaakt. Wij zijn vervolgens met dit actieplan aan de slag gegaan.

Maatwerk en nieuwe hybride samenwerkingen

Zo ontwikkelden wij hekwerken, die al dan niet verschuifbaar zijn. Op bepaalde plekken hebben wij bordessen en kooiladders geplaatst. Een aantal aanpassingen in het productieproces, waaronder het plaatsen van een stofcabine, vergden meer disciplines dan alleen ‘metaal’. Daarop hebben wij samen met Hendriksen B.V. en Aannemingsbedrijf H.J. Te Selle B.V. de handen ineen geslagen. Door een dergelijke hybride samenwerking benut je elkaars kracht en ben je veel slagvaardiger en productiever.

De Nijhuis Group trad op als projectmanager en zo coördineerden wij het gehele project tot oplevering. Het doel was Wienerberger zoveel mogelijk te ondersteunen en ontlasten in deze werkzaamheden. Alle aanpassingen zijn op maat gemaakt. Wij hebben voor sommige projectonderdelen samen met RTS Bouwassist ter plaatse alles ingemeten. Vervolgens is het uitgetekend en na goedkeuring geproduceerd en geplaatst. Al met al een nog steeds lopend project met fantastisch mooie uitdagingen waar wij allemaal vindingrijker van worden.

Ook benieuwd hoe wij uw technische dienst kunnen ondersteunen? Wilt u uw veiligheidsplan professioneel laten uitvoeren? Of bent u benieuwd naar een maatwerk veiligheidshekwerk binnen uw bedrijf? Bel ons!

Productieleider Wienerberger B.V.

Richard Thuis

Het is heel prettig om met zo’n groot veiligheidsproject een team om je heen te hebben die je ondersteunt en ontlast. De gewone productie moet immers ook door. Samen sparren levert ook betere oplossingen.

Managing Owner Nijhuis Group

Carolien Nijhuis

Dit is echt een veiligheidsproject van A tot Z. Al onze kennis komt mooi samen. Daarbij is het interessant om te zien hoe veiligheid een bedrijf doet structureren en verbeteren. Je ziet het voor je ogen groeien.

Gerelateerde cases